vrijdag 2 februari 2007

De Lijn 2: De Legendariese Lijn

De Lijn 2: De Legendariese Lijn

Vrijdag 22 december verschijnt het tweede nummer van stripblad De Lijn, getiteld 'De Legendariese Lijn'.Het blad, onder hoofdredactie van Johan de Rooij, omvat 36 pagina's met strips over, je raadt het al, legendarische figuren. Zo verhalen Strips.Blogo-tekenaars Sander Oenema, Stephan Brusche en Rob van Barneveld over respectievelijk Kennedy, Jezus en Dalí.


Voor dit tweede nummer heeft de redactie gekozen voor de look en feel van een underground-stripblad uit de jaren '70. Dit is niet alleen terug te zien in de inhoud, maar ook aan de cover; niemand minder dan Peter Pontiac, één van Neerlands beste underground-tekenaars, verleende hier aan zijn medewerking. Daarnaast schreef nog zo'n underground held van toen, Evert Geradts, een verhaal voor David de Rooij.
De Lijn is een onregelmatig verschijnend stripblad dat zich opwerpt als podium voor de jongere generatie stripmakers. De tekenaars en scenaristen worden aangemoedigd meer verhalende strips te maken, te experimenteren en onderlinge samenwerkingen aan te gaan.
De totale lijst met stripmakers voor nummer twee is als volgt: Merel Barends, Rob van Barneveld, Agnes van Belle, StephanBrusche, Wouter Diesveld, Evert Geradts, Thijs Jansen, Aimée de Jongh, Rosalie Lub, Rutger Ockhorst, Sander Oenema, Peter Pontiac, David de Rooij, Johan de Rooij en Scott Wenmakers.'De Legendariese Lijn' wordt 22 december om 18.00 uur gepresenteert in stripwinkel Lambiek te Amsterdam, alwaar tevens een expositie is ingericht met origineel werk en enkele schilderijen. Het stripblad is verkrijgbaar bij diverse stripwinkels en te bestellen op www.dedigitalelijn.nl.

Geen opmerkingen: